Karantén tippek 2

Reméljük, sikerült valami ihletet meríteni az előző bejegyzésünkből. Viszont ha mégsem, akkor íme pár újabb tipp, hogy mivel tölthetitek HASZNOSAN az otthoni karanténidőt. Fontos kiemelnünk, hogy az előző posztban szó esett a családról, háziállatokról és az önfejlesztésről. Úgy gondoljuk, ezek a legfontosabbak, szóval érdemes kicsit visszaolvasni a blogrészlegünkön!

Jöjjön is a második rész:

1. KERTÉSZKEDÉS

Nincs is jobb, mint gondozni egy növényt, majd “learatni a babérokat” és a saját munkád gyümölcsét fogyasztani. Tudod róla, hogy nincs agyonvegyszerezve, biztos forrásból származik és nem utolsó sorban a sajátod. Nagyon sok kertész tipp található a neten, érdemes bevásárolni pár maggal, palántával!

2. “MAJD EGYSZER MEGJAVÍTOM”

Eljött a “majd egyszer megjavítom” jellegű meghibásodások megoldása is. Vízköves csaptelep, lötyögő ajtókilincs… minden háztartásban legalább egy tucat ilyen probléma van. Írjunk listát róluk és “nézzünk szembe a szörnnyel”, majd pipálgassuk ki, amiket már megcsináltunk.

3. NAGYTAKARÍTÁS

Mintha Isten ajándéka lenne az idő, amit adott nekünk, hogy lebonyolítsuk az ún. Tavaszi nagytakarítást. Ilyenkor elhúzhatjuk a szekrényeket is, lepakolhatunk a polcokról, A-tól Z-ig mindenhol portalaníthatunk, hogy egy tisztább, egészségesebb környezetben tölthessük mindennapjainkat.

3.5. SZORTÍROZÁS

Kicsit kapcsolódik az előző ponthoz ezért kapta a 3.5 sorszámot. Takarítás közben nagyon sok szükségtelen/régi holmira bukkanhatunk. Ha még használhatóak, mindenképp ajándékozzuk rászorulóknak, amennyiben nem, szabaduljunk meg tőlük. Nincs szükség a sok kacatra, úgy is lesz még bőven!

4. FÉNYKÉPEK, VIDEÓFELVÉTELEK RENDSZEREZÉSE

Tele van a gép családi fotókkal, de az embernek az életkedve is elmegy, mikor visszanézné és azt látja, hogy közel 2000 fotó és videó van a mappában.. így az összes kattintgatás feleslegessé válik, ami eldördült a nyaralás alatt. Érdemes kiválogatni és csak a legfontosabbakat megtartani, vagy készíteni egy montázsvideót, ami jól összefoglalja, hogy mi is történt akkor. Cégünk, a Happyvideo többek között ilyen munkákat is vállal! (Reklám helye)

5. EXTRA “ÉNIDŐ”

Páran már biztos hallottatok erről a kifejezésről, azonban kevesen veszik elég komolyan. Nagy lelki megnyugvást, testi- szellemi egészséget tud biztosítani, ha elegendő időt fordítunk magunkra. Ilyen dolog például, hogy min. 7 órát alszunk és meditálunk minden nap legalább 5 percet. Érdemes kipróbálni: az elején nehéz lehet összpontosítani, viszont nem marad el az áldásos hatása!

Jó pár tippet adtunk, hogy ne unatkozzatok otthon és előnyötökre fordítsátok a bezártságot. Reméljük hamarosan személyesen is találkozhatunk a Freddy Barbershopban, addig is minden jót nektek, kitartás és vigyázzatok magatokra!