Otthoni fodrászkodás

Nagyjából mostanra mindannyiunk kétségbeesetten konstatálta, hogy kedvenc barbershopjaink, fodrászataink nagy valószínűséggel bezártak, így a magukra hagyott frizurák, arcszőrzetek csak nőnek és nőnek.

Sokan vállalnak maszkos “magánfordászkodást”, de inkább jellemző az alábbi két véglet:

  • A Dzsungel elszabadul
  • Erdőírtás

A Dzsungel elszabadul című kalandos regény arról szól, hogy hősünk nem kezd semmit a terjedő szőrzettel. Előnyünkre is válhat egy ilyen projekt, mert ki tudunk próbálni különböző fazonokat, amiket csak úgy érhetünk el, ha előtte növesztünk. Mindenesetre az alapvető tisztálkodás ilyenkor kifejezetten fontos, ugyanis a dús arcszőrzetben sokkal könnyebben megragad a vírus és a szennyeződés, sokkal nehezebb megmenteni a hosszú hajat a zsírosodástól és a töredezéstől.

Csatolunk egy kis képet, amit az amerikai járványügyi hivatal tett közzé, arról szólóan, hogy a különböző arcszőrzetfazonok mellett mennyire hatékony  a védőmaszk viselése:

Mint láthatjuk a szakállak esetében igen csak semmitérő a maszk, azonban a bajusz nem nagyon befolyásolja a hatékonyságot. Ha érzünk magunkban egy kis Barberságot, próbáljunk ki valami olyat, amit előtte sosem, ha elrontjuk akkor sincs probléma, maximum az otthoniaknak hozunk egy kis jó kedvet.

Ezzel nagyjából át is eveztünk a másik “Erdőírtás” kategóriára. Tele van az instagram kopaszra borotvált, vagy nullással lenyírt frizurákkal. Ezt nagyjából mindenki tudja kivitelezni otthon, tud egy egyszerű rövid haj is nagyon macsós, divatos lenni. Egy próbát megér, ki tudja? Lehet a karantén vége után is ilyen fazonra esik a választásunk!

Ennek a bejegyzésnek különösebb célja nem volt, inkább csak egy kis bátorítás, hogy most van igazán lehetőség kipróbálni olyat, amit eddig nem mertünk. Vágjunk bele, egyszer élünk! Hamarosan találkozunk, vigyázzatok magatokra!