Karantén tippek

Bizonyára te is, mint legtöbbünk épp ebben az új és szokatlan helyzetben találtad magad. Otthon, bezárva, ráadásul jön a jó idő… nagyon nehéz megállni, hogy NE CSINÁLJUNK SEMMIT. Azonban ez a megfogalmazás nem helytálló, számos tippünk van, mivel töltheted HASZNOSAN a karantén óráit.

1. CSALÁD

Normál esetben férj, feleség munkában, gyerekek suliban majd a magánórákon.. este mindenki fáradtan hazaesik és maximum egy közös otthoni vacsorára telik. Itt az idő, hogy ez megváltozzon! Szervezz közös családi programokat: társasjáték, közös filmezés, játék a kertben… érdemes kihasználni a lehetőséget, ami az ölünkbe hullot!

2. HÁZIÁLLAT

A család után a kedvencünkkel is több időt tudunk tölteni. Bizonyított ugyan is, hogy az ember sokkal boldogabb, ha egy szerető kutya/macska van a közelében. Ő értük is felelősséggel tartozunk, így most nincs kifogás: nyugodtan elvihetjük őket sétálni, játszhatunk velük a kertben a friss levegőért és a jó közérzetért.

3. TESTMOZGÁS

Ha eddig szajkóztad, hogy “áhh, nekem nincs időm terembe járni” vagy “áhh, most értem haza, még ennem kell, aztán már amúgy sincs energiám, úgy meg úgy sem érne semmit az edzés..” akkor eljött az alkalom, hogy ez is megváltozzon. Számtalan otthon edzős videóval látnak el minket a testépítő- és fittneszguruk, amik segítségével karban tarthatjuk a szervezetünket. Javasoljuk a korai órákat, így biztosan lesz elegendő energia nekivágni 😉

4. ÉTREND-KIDOLGOZÁS / FŐZÉS

Sokszor volt bűntudatod, hogy megint a McDonald’s-ban ettél és nem jött össze a diéta, nem tudtál úgy főzni, ahogy szeretted volna? Mindig kell egy működőképes terv (receptek, étrend összeállítás) és utána mehet is a megvalósítás. Előre dobozolással megspórolhatunk magunknak egy kis időt, de a mostani otthon töltött órákban akár minden nap főzőcskézhetünk.

5. ÖNFEJLESZTÉS

Volt valaha is bármi, amit nagyon meg szerettél volna tanulni, de valahogy sosem vitt rá a lélek, hogy munka/suli után még azzal is foglalkozz? Egy kis külön angol, német, orosz esetleg valami szakma kitanulása, videózás, fotózás… Egyet javaslunk: légy kitartó és hajrá!

Hamarosan jövünk egy második résszel, amiben megosztunk még pár tippet veletek. Addig is jó időtöltést, vigyázzatok magatokra!

A Fredy Barbershop csapata