Félre pehely, jön a bajusz!

Kedves férfitársaink!

Bizonyára mindannyiunk emlékszik arra a sorsdöntő fordulatra, amikor megjelentek arcunkon az első “komolyabb” szőrszálak. Valaki meglepetten, valaki büszkén, így vagy úgy, de konstatáltuk, hogy valami változik: férfiasodunk.

Általában az első arcszőrzetek az orr alatt kezdenek megjelenni, nevezetesen elkezd nőni a bajusz. Eleinte csak a jól ismert “szakmunkás” vagy “hetyke” bajusz köszön vissza a tükörben, de ez hamar átcsaphat lényegesen macsóbb kivitelbe. Nem hisszük, hogy meglepő dolgot mondunk, de a bajusztörténelem szintén az ókorig nyúlik vissza. Egyiptomban Nofer hercegnő férjének Rahotepnek is bajusz ékesítette arcát, leletek is bizonyítják ennek hitelességét. Akkoriban ő kisebbségnek számított, nem volt divat semmilyen arcszőrzet, maximum a műszakáll. Az ókori görögök és rómaiak inkább Team Szakáll voltak, de nem tartott sokáig, hogy a barbár törzsektől ellesett bajszos viselet átragadjon rájuk is. Kínában pedig olyannyira divat volt, hogy még régi császári szimbólumként is felhasználták. Kicsit tovább utazván a középkorba, itt is láthatjuk, hogy a rajongás töretlen: főként a házasság előtt álló legények arcát ékesítette egy szál bajusz önmagában. Ismét ugorván egy nagyobbat, következik a bajusz aranykora, a romantika. Ekkor már különböző típusokat is láthattunk, köztük az angol-, magyar-, császári-, és még sok egyéb ma is divatos darabokat.

Érdekesség, hogy a November a férfi egészség hónapja, fantázianevén Movember. Lényege, hogy felhívja a figyelmet a folyamatos szűrővizsgálatokra, hogy ne csak akkor keressük a fehér köpenyeseket, amikor megvan a baj. A bajuszhoz ez az egész annyiban kapcsolódik, hogy November 1. napján a figyelemfelhívás miatt a férfiak egy része leborotválja arcát és az első, ami utána megjelenik a sima orcán.. az nem a szakáll. Bátorítunk mindenkit, hogy rendszeresen járjon szűrővizsgálatokra, vigyázzatok magatokra! Macsós, szívdöglesztő bajuszért és szaktanácsadásért továbbra is keressetek minket Győr legmenőbb barbershopjában, a Fredy Barbershopban!

#bajusz #arcszőrzet #győr #barber #barbershop #macsó #férfi #férfiklub #fredybarbershop #legmenőbb #happy